January 24, 2018

00/24 h Mob. +38165-53-53-050

Kako da postavite decje sediste

Dečja auto-sedišta u automobilu se mogu pričvrstiti na dva načina: pomoću pojaseva automobila ili pomoću ISOFIX sistema. Osim ako proizvođač sedišta nije drugačije naglasio, ova dva načina ne treba koristiti istovremeno.

Kada se sedište za vozilo pričvršćuje pojasom, najvažnije je dobro proučiti uputstva proizvođača. Ona uz auto-sedište moraju doći na jeziku zemlje u kojoj se ono prodaje. Na plastici sedišta nalazi se i slikovni prikaz putanje pojasa, koji takođe treba pratiti.

Važno pročitati i uputstvo za korišćenje vozila u koje se sedište postavlja, jer se u njemu nalaze eventualna ograničenja za postavljanje dečjih sedišta.

Na auto-sedištima koja se postavljaju suprotno smeru vožnje putanja kojom treba provući pojas označena je plavom bojom na plastici.

Za sedišta koja se postavljaju u smeru vožnje putanja pojasa označena je crvenom bojom.

Ovo je važno jer kod kombinovanih auto-sedišta (koriste se i suprotno smeru vožnje, i u smeru vožnje) lako dođe do greške. Na takvim sedištima postoje i plave i crvene oznake, a pratite ih u zavisnosti od toga u kom smeru postavljate sedište.

Ispod auto-sedišta ne treba podmetati ništa što nije njegov sastavni deo.

Kada se pojas automobila provuče kroz proreze i označenu putanju (pazite da traka ostane ravna, neuvrnuta), auto-sedište treba snažno utisnuti u sedište automobila a pojas zatezati što je više moguće. Na kraju, ako auto-sedište ima kopču, njome dodatno učvrstiti zategnut pojas.

Ukoliko je auto-sedište pravilno pričvršćeno pojasom automobila, ono ne bi smelo da se pomera više od dva cm levo – desno kada ga snažno povučete u donjem delu.

Ako sedište nema kopču za dodatno učvršćivanje, povremeno treba proveriti da li se pojas razlabavio, pa po potrebi ponovo zategnuti i pričvrstiti sedište.

Language

Nudimo

Neogranicena kilometraza

Putno osiguranje

Dolazak vozila na adresu

Wifi

Tel. 065-5353-050 0-24h

Najbolje cene na upit

Bez skrivenih troskova

Last minute rezervacije

Brzi dolazak na aerodrom

Cekamo Vas u slucaju kasnjenja

Sta obavezno posetiti u Beogradu

Kalemegdan Vise>>>

Klubovi Vise>>>

Splavovi Vise>>>

Restorani Vise>>>

Show Buttons
Hide Buttons